header_decoration
Big_bullet

Ce sunt grasimile si ce rol au?

 

Grasimile sunt o sursa importanta de energie, având un rol bine definit în îndeplinirea funcţiilor organismului. Acesta este şi motivul pentru care nutriţionioştii ne atenţionează să nu renunţăm definitiv la consumul de grăsimi, ci doar să ştim să deosebim grăsimile bune de grăsimile rele, să ştim din ce alimente trebuie sa le procurăm pe cele care aduc beneficii importante organismului.

Grăsimile au fost clasificate în 2 categorii, denumite generic: grasimi bune si grasimi rele.

Grasimile "bune" - sunt grăsimi nesaturate, si în funcţie de tipul de acizi graşi care predomină în compoziţia lor, pot fi mononesaturate (uleiul de măsline) sau polinesaturate (uleiuri vegetale de rapiţă, de in, de floarea-soarelui, de porumb).

Grăsimile "rele" - sunt de 2 tipuri: saturate şi trans.

Grăsimile saturate, sunt de obicei, de origine animală, care atunci când sunt consumate în exces pot avea consecinţe grave precum îngroşarea vaselor de sânge, iar în timp pot provoca hipertensiune arterială și apartiţia bolilor cardiovasculare.

Alimentele care conţin o cantitate mare de grăsimi saturate sunt carnea grasă şi produsele din carne, brânzeturile, untul şi produsele lactate grase.

Acele grasimi care nu pot fi sintetizate de organism sunt numite acizi grasi esentiali (ACE), deoarece, ca si vitaminele si mineralele, trebuie furnizati prin dieta.

Trebuie sa aveţi in vedere că alimentele fără grăsimi nu sunt neapărat hipocalorice şi conţin, probabil, carbohidraţi.

Din aceste alimente a fost extrasă grăsimea şi, uneori, a fost înlocuită cu substituenţi pentru a compensa proprietăţile ei variate.

Unii substituenţi de grăsime - precum cei folosiţi în sosurile fără grăsimi - conţin carbohidraţi şi pot influenţa nivelul glucozei din sânge. De asemenea, multe alimente fără grăsimi au un conţinut mai ridicat de zahăr, pentru îmbunătăţirea gustului.

Dacă greutatea ta şi numărul de lipide din sânge se află în limitele normale, nu este necesar să mănânci alimente fără grăsimi.

Dacă însă ai drept obiectiv reducerea nivelului lipidelor din sânge şi scăderea în greutate, te-ar putea ajuta alimentele fără grăsimi, atât timp cât sunt consumate în cantităţi moderate.

Verifică mărimea porţiei, numărul de calorii şi carbohidraţi din aceste alimente cu ajutorul informaţiilor nutriţionale menţionate pe ambalajul produselor, înainte de a hotărî în ce proporţii să le incluzi în dietă.

Folosește cântarul digital pentru nutriție Healthy Line și măsoară valorile nutritionale ale alimentelor folosite de tine. Astfel, vei avea controlul pentru o nutriție echilibrată și sănătoasă

Sfaturi si recomandari

 
 
sfaturi
SHL-G800

SHL-G800

Glucometru

detalii
Teste SHL-GS50

Teste SHL-GS50

Teste glicemie

Pret: 81.29

detaliicumpara
Stil de viata
 
©2020 BEST M - Toate drepturile rezervate