header_decoration
Big_bullet

Cum influenţează alimentele pe bază de soia colesterolul?

 

Alimentele pe bază de soia sunt slabe în grăsimi saturate, nu au colesterol şi conţin proteine de cea mai bună calitate. Oamenii de ştiinţă fac cercetări cu privire la componenţii din boabele de soia care pot reduce riscul apariţiei unor boli cronice, precum cele cardiovasculare, osteoporoza sau cancerul.

Consumul alimentelor pe bază de soia poate scădea nivelul colesterolului din sânge şi riscul apariţiei bolilor cardiovascutare. în anumite etape, în bolile renale, proteinele de natură vegetală pot fi mai uşor suportate de rinichi decât cele de natură animală.

Boabele de soia sunt incluse într-o mare varietate de alimente, de la îngheţată până la hamburgeri şi pot fi folosite în multe reţete.

Healthy Line vă recomanda să aveți o alimentație corectă și echilibrată pentru a asigura o stare de bine organismului.
Alimente pe bază de soia Porţie Calorii Carbohidraţi (g) Proteine (g) Isoflavone (mg)
Mâncare de soia 1/2 ceaşcă 149 9 14 35
Tempeh (boabe de soia fermentate) 1/2 ceaşcă 165 14 16 40
Tofu (brânză din soia) 1/2 ceaşcă 94 2 10 40
Boabe de soia 30 g 128 9 11 40
Lapte din soia 1/2 ceaşcă 40 2 3 40
Miso (pastă de soia) 2 linguri 72 10 4 10

Colesterolul este o substanţa lipidică, raspîndită în tot organismul uman si necesară funcţionarii adecvate a organismului. El este prezent în structura membranelor celulare din întreg corpul inclusiv în creier, nervi, intestin, muschi, piele, ficat si inima.

Colesterolul circula în sange înglobat în agregate macromoleculare, particule complexe numite lipoproteine, având diferite densităţi, ceea ce determină clasificarea lui in:

Lipoproteinele cu densitate mare HDL – reprezinta colesterolul "bun"

Lipoproteinele cu densitate mica LDL – reprezinta colesterolul "rau"

Pentru rolul care-l are pentru organism colesterolul, este recomandat să faci anual analizele medicale pentru verificarea profilului lipidic-lipidicograma. Aceasta arată valorile fracţiunilor colesterolului total: colesterolul HDL (lipoproteine cu densitate ridicată), colesterolul LDL (lipoproteine cu densitate joasă) şi trigliceridele.

Colesterolul HDL – denumit si colesterol "bun" este benefic pentru organism, întrucât transportă colesterolul din diferite părţi ale corpului spre ficat, împiedicând depunerea acestuia pe artere. Creşterea valorilor colesterolului HDL (peste 40 mg/dl la bărbaţi şi 50 mg/dl la femei) are acţiune protectoare împotriva afecţiunilor cardiovasculare.

Colesterolul LDL – denumit si colesterol "rău" transportă colesterolul din ficat la celulele organismului, favorizând formarea depozitelor de grăsimi în interiorul arterelor. Valorile crescute ale colesterolului LDL (peste 100 mg/dl) indică un risc ridicat de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare. Caloriile în plus sunt transformate în trigliceride şi sunt depozitate, ulterior, în celulele care compun stratul de grăsime. Nivelul normal al trigliceridelor este sub 150 mg/dl.

Este foarte important să menţii nivelul colesterolul "bun", HDL, şi să scazi colesterolul "rău", LDL.

Sfaturi si recomandari

 
 
sfaturi
SHL-T60A

SHL-T60A

Termometru clinic

Pret: 19.00

detaliicumpara
SHL-T10A

SHL-T10A

Termometru clinic

Pret: 37.74

detaliicumpara
Stil de viata
 
©2020 BEST M - Toate drepturile rezervate