header_decoration
Big_bullet

Zahărul determină apariţia diabetului?

 

Deşi diabetul a fost numit multă vreme „diabet zaharat", zahărul nu determină apariţia diabetului.

Diabetul de tipul 1 apare atunci când sistemul imunitar începe să distrugă celulele beta pancreatice care secretă insulina. Factorii care determină dezvoltarea diabetului de tipul 1 sunt anticorpii anti-celule beta, laptele de vacă, genele şi radicalii liberi. Apariţia diabetului de tipul 1 la persoanele predispuse genetic este determinată de unul dintre aceşti factori.

La majoritatea persoanelor care suferă de diabet de tipul 2, corpul produce insulină, dar modul în care utilizează insulina este deficitar. Moştenirea genetică are un rol important în apariţia diabetului de tipul 2, precum şi vârsta, obezitatea şi stilul de viaţă. Persoanele obeze a căror dietă este bogată in calorii şi care nu desfăşoară activităţi fizice sunt mai predispuse la diabetul de tipul 2. În acest caz, prea mult zahăr poate duce la surplus de calorii - la fel, grăsimile consumate în exces.

Rezultatul: creşterea în greutate şi obezitatea, care interferează cu acţiunea insulinei, poate determina apariţia diabetului de tipul 2.

Verificați-vă permanent valorile glicemiei cu glucometrul Healthy Line și aveți o monitorizare permanentă a stării dumneavoastră de sănătate.

Generalitati

 
 

Stil de viata

 

Nutritie

 

Grasimile si colesterolul

 

Programul si dieta copilului

 

Medicamente si dieta

 

Zaharul in relatie cu diabetul

 

Controlul si mentinerea greutatii

 

Alimente neconventionale - suplimente nutritive

 

Sfaturi practice

 

Situatii speciale

 
sfaturi
SHL-G800

SHL-G800

Glucometru

Pret: 162.58

detaliicumpara
Teste SHL-GS50

Teste SHL-GS50

Teste glicemie

Pret: 81.29

detaliicumpara
Stil de viata
 
©2020 BEST M - Toate drepturile rezervate