header_decoration
Big_bullet

TEMPERATURA CORPULUI - UN INDICATOR VITAL PENTRU SĂNĂTATEA FIECĂRUIA
De ce trebuie măsurată temperatura corpului ?

 

Din punct de vedere medical, masurarea temperaturii corpului are o importanta enorma, deoarece multe boli sunt insotite de schimbari ale temperaturii corpului. Astfel, aceste boli pot fi monitorizate masurand temperatura corpului iar eficacitatea tratamentului inceput poate fi evaluta de catre doctor. Alaturi de puls, presiunea sangelui si respiratie, temperatura corpului este considerata un semn vital. Aceste semne sunt masurabile si indica daca functiile importante ale corpului sunt in regula si arata nivelul de sanatate al persoanei. Ca regula, temperatura corpului este masurata in grade Celsius (°C) sau grade Fahrenheit. Orice deviatie de la valorile normale simbolizeaza o schimbare in corp, care este de obicei insotita de simptome uzuale cum ar fi dureri de cap, tuse, etc.

Acele persoane cu cresteri sau scaderi ale temperaturii corpului, febra, spasme musculare, tremurat etc., au nevoie de ingrijire competenta si observare atenta, inclusiv inregistrarea valorilor pentru referinte ulterioare. Este importanta cosultarea doctorului odata cu modificarea unui semn vital.

Febra este o reactie a organismului la un agent infectios (virus, bacterie, parazit), reprezentand de fapt mecanismul de aparare al organismului la agresiunea infectioasa (lupta dintre agentul infectios si anticorpii de aparare produsi de organism pentru a-l neutraliza). Febra se defineste ca o crestere a temperaturii corpului peste valoarea normala de 37,7°C. Prin urmare, usor, rapid si la indemana, verificați-vă temperatura cu termometrele digitale Healthy Line.

Sfaturi si recomandari

 
 
sfaturi
SHL-T01E

SHL-T01E

Termometru de ureche cu infrarosu

detalii
SHL-T08B

SHL-T08B

Termometru clinic

detalii
Stil de viata
 
©2020 BEST M - Toate drepturile rezervate