header_decoration
Big_bullet

Care sunt obiectivele ce trebuiesc urmarite pentru a beneficia de o dieta sănătoasă?

 

Stabilirea de obiective este o strategie bună, care te ajută să îţi schimbi comportamentul alimentar. Obiectivele pot fi atinse doar prin metoda paşilor mărunţi.

Orice obiectiv trebuie sa fie:

  • Specific
  • Masurabil
  • Realizabil
  • Relevant
  • Potrivit

Scăderea în greutate cu 20 kg poate fi obiectivul tău final, dar pentru a-l îndeplini trebuie să-l planifici foarte bine. Stabileşte obiective mici, precum folosirea scărilor în locul liftului la locul de muncă, timp de cinci zile pe săptămână, sau renunţarea la cartofi prăjiţi în week-end.

Un nutriţionist te poate ajuta să îţi stabileşti obiectivele şi îţi poate elabora un plan de dietă potrivit pentru tine.

O alimentaţie sănătoasă este o importantă problemă de îngrijire personală şi te ajută să-ţi îmbunătăţeşti nivelul glucozei din sânge.

Ce mănânci şi de ce preferi anumite mâncăruri sunt obiceiuri pe care le schimbi foarte greu. Îţi trebuie mult timp până înveţi să mănânci sănătos, dar un efort suplimentar te poate ajuta să-ţi atingi obiectivele şi starea generală.

  • Mănâncă alimente care sunt sănătoase pentru toată lumea - cereale, legume, fructe, lapte degresat şi carne.
  • Redu consumul de alimente şi băuturi cu un conţinut ridicat de zahăr (băuturi răcoritoare, dulciuri) şi, de asemenea, redu consumul de grăsimi (mâncaruri prăjite, sosuri, dressing-uri pentru salată). Nu este necesar să urmezi un regim special.
  • Este important să mănânci aproximativ aceleaşi cantităţi de alimente, la aceleaşi ore, în fiecare zi. Nu mânca doar o dată sau de două ori pe zi şi atunci în cantităţi mari. Încearcă să mănânci cel puţin de trei ori pe zi, porţii mici, mai ales dacă iei medicamente pentru diabet. S-ar putea să ai nevoie de o gustare între mesele principale şi seara, înainte de culcare.
  • Evită alcoolul până consulţi un medic, care îţi va spune dacă îţi este permis, în funcţie de tratamentul pe care îl urmezi.
  • Înainte de a consulta un medic nutriţionist, ţine o evidenţă cu tot ceea ce ai consumat într-un interval de 3-5 zile şi arată notiţele respective specialistului. Acestea îl vor ajuta să-ţi elaboreze un plan de dietă personalizat.

Nu uita, ceea ce mănânci are un mare efect asupra controlului diabetului.

Folosește glucometrul Healthy Line pentru măsurarea valorilor glicemiei, vei obține rezultate precise și o monitorizare a starii tale de sănătate

Generalitati

 

Stil de viata

 

Nutritie

 
 

Grasimile si colesterolul

 

Programul si dieta copilului

 

Medicamente si dieta

 

Zaharul in relatie cu diabetul

 

Controlul si mentinerea greutatii

 

Alimente neconventionale - suplimente nutritive

 

Sfaturi practice

 

Situatii speciale

 
sfaturi
SHL-G800

SHL-G800

Glucometru

detalii
Teste SHL-GS50

Teste SHL-GS50

Teste glicemie

Pret: 81.29

detaliicumpara
Stil de viata
 
©2020 BEST M - Toate drepturile rezervate