header_decoration
Big_bullet

Ce alte medicamente pot fi folosite in tratamentul bolnavilor de diabet si care sunt efectele lor?

 

Antidiabeticele sunt o categorie de medicamente ce pot fi folosite in tratarea diabetului.

Acarboza este un antidiabetic, indicat în tratamentul bolnavilor de diabet de tipul 2. Medicamentul întârzie digestia carbohidraţilor, determinând astfel scăderea nivelului glucozei după masă. Este de obicei folosită în combinaţie cu alţi antidiabetici şi se ia de trei ori pe zi, la mesele principale.

Acarboza poate cauza diaree şi dureri abdominale. Aceste tulburări apar din cauza nedigerării complete a carbohidraţilor. Pentru a reduce riscul unor astfel de efecte secundare, tratamentul trebuie să înceapă cu doze mici, care cresc progresiv de-a lungul câtorva luni.

Mănâncă o perioadă alimente sărace în fibre, cereale sărace în fibre, pâine, paste şi orez.

Evită seminţele şi nucile. Descojeşte fructele şi legumele.

Evită alimentele precum fasolea sau varza, laptele, germenii de grâu, ceapa, morcovii, ţelina, bananele, strugurii, caisele, sucul de prune şi sorbitolul (un îndulcitor artificial), care pot provoca, de asemenea, tulburari gastrointestinale.

Humalog este un tip de insulină cu acţiune rapidă. Acţiunea acesteia se instalează într-un interval de 10 minute şi durează 30-90 de minute, timpul necesar pancreasului pentru a răspunde în mod normal la mâncare. S-ar putea să nu mai ai nevoie de gustări între mese, pentru că insulina cu acţiune rapidă nu rămâne la fel de mult în sânge. S-ar putea să ai nevoie de o doză mai mică de Humalog, comparativ cu doza de insulină obişnuită, dar de mai multă insulină cu acţiune intermediară şi îndelungată.

Vei putea menţine mai uşor nivelul glucozei în limitele normale şi vei avea mai multă flexibilitate în stabilirea orelor de masă.

Dacă iei insulină cu acţiune rapidă şi dacă glucoza se află în limitele normale, trebuie să mănânci într-un interval de 10 minute de la administrarea insulinei. Aceasta este o altă diferenţă faţă de tratamentul cu insulină obişnuită, administrată cu 30-45 de minute înaintea mesei. Dacă nivelul glucozei din sânge este scăzut înainte de masă, poţi să iei Humalog după masă.

Îţi va fi mai uşor să asociezi doza de insulină cu mesele dacă iei insulină cu acţiune rapidă, pentru că are efect doar asupra mâncârii pe care o consumi în acel moment. Când începi să foloseşti Humalog, monitorizează nivelul glucozei cu glucometrul Healthy Line pentru a observa efectul acestui medicament asupra organismului tău.

Generalitati

 

Stil de viata

 

Nutritie

 

Grasimile si colesterolul

 

Programul si dieta copilului

 

Medicamente si dieta

 
 

Zaharul in relatie cu diabetul

 

Controlul si mentinerea greutatii

 

Alimente neconventionale - suplimente nutritive

 

Sfaturi practice

 

Situatii speciale

 
sfaturi
SHL-G800

SHL-G800

Glucometru

detalii
Teste SHL-GS50

Teste SHL-GS50

Teste glicemie

Pret: 81.29

detaliicumpara
Stil de viata
 
©2020 BEST M - Toate drepturile rezervate