header_decoration
Big_bullet

Cât de des pot fi incluse dulciurile în dieta copilului?

 

Dulciurile sunt plasate în vârful piramidei alimentare, ceea ce înseamnă că trebuie să le consumăm în cantităţi mici şi rar. Ne putem bucura de ele după ce nevoile nutriţionale au fost satisfăcute cu ajutorul alimentelor provenind din celelalte cinci grupe. În cazul în care copilul mănâncâ îngheţată, prăjituri sau bomboane, în mod frecvent sau în cantităţi mari, nu va mai putea mânca alimentele de care are într-adevăr nevoie.

Unii experţi recomandă oferirea dulciurilor la masă, astfel încât copiii să nu le socotească drept "speciale". Consumând dulciuri în cantităţi adecvate şi în cadrul meselor, copiii nu se vor simţi vinovaţi dacă le mănâncă. Aceasta poate fi o metodă eficientă de a-i învăţa că alimentele bogate în zahăr trebuie să constituie o parte din carbohidraţii din dietă şi nu un adaos.

Multe alimente atractive pentru copii, care par sănătoase, au valori nutriţionale asemănătoare cu ceie ale bomboanelor sau dulciurilor concentrate. Produsele din fructe pot fi la îndemână, dar pot conţine zahăr în proporţie de 100% şi doar aromă de fructe. Citeşte cu atenţie ambalajul produselor pentru a verifica procentul de zahăr din totalul de carbohidraţi. Un fruct proaspăt şi zemos este de asemenea la îndemână, şi furnizează vitaminele, mineralele şi fibrele necesare zilnic.

Pentru informații precise, folosește cântarul digital pentru nutriție Healthy Line și măsoară valorile nutriționale ale alimentelor folosite

Generalitati

 

Stil de viata

 

Nutritie

 

Grasimile si colesterolul

 

Programul si dieta copilului

 
 

Medicamente si dieta

 

Zaharul in relatie cu diabetul

 

Controlul si mentinerea greutatii

 

Alimente neconventionale - suplimente nutritive

 

Sfaturi practice

 

Situatii speciale

 
sfaturi
SHL-G800

SHL-G800

Glucometru

detalii
Teste SHL-GS50

Teste SHL-GS50

Teste glicemie

Pret: 81.29

detaliicumpara
Stil de viata
 
©2020 BEST M - Toate drepturile rezervate