header_decoration
Big_bullet

Ce rol au suplimentele nutritive pe bază de crom în tratarea diabetului?

 

Corpul are nevoie de crom pentru a metaboliza proteinele, carbohidraţii şi grăsimile şi pentru a produce "factorul" de toleranţă la glucoză, care pare să îmbunătăţească acţiunea insulinei.

Doza zilnică recomandată de crom trebuie să fie de 35 mcg pentru bărbaţi şi 25 mcg pentru femei - o cantitate extrem de mică.

Cromul se găseşte în: drojdie de bere, germeni de grâu, ulei de porumb, cereale integrale, carne, brânză, tărâţe, ficat, rinichi, stridii, cartofi în coajă, arahide şi unt de arahide.

Persoanele care nu consumă alimente sănătoase şi suferă de malnutriţie, femeile însărcinate sau persoanele la care nivelul glucozei se află frecvent în afara limitelor normale sunt predispuse la deficienţe de crom. Până în prezent nu s-a demonstrat că rata carenţei de crom este diferită la persoanele cu diabet faţă de restul populaţiei. Suplimentele sunt recomandate doar persoanelor care prezintă semne şi simptome ale deficienţei de crom (care se depistează, de altfel, destul de greu). Rezultatele studiilor efectuate nu sunt, încă, foarte clare.

Dacă ai o alimentaţie variată şi echilibrată, organismul obţine suficient crom din alimente. Unele reclame susţin că suplimentele de crom ajută la combaterea obezităţii, ajută corpul să folosească mai bine insulina, previn hipoglicemia şi reduc pofta de dulce.

Majoritatea suplimentelor de crom conţin şi alte substanţe, sunt absorbite greu şi nu au un statut reglementat de asociaţiile de profil. Suplimentele de crom pot fi scumpe, mai bine foloseşte banii pentru a cumpăra alimente sănătoase.

Healthy Line vă recomandă să aveți un stil de viață sănătos bazat pe o nutriție echilibrată.

Folosiți cu încredere produsele Healthy Line de întreținere a sănătății și aveți un control permanent al starii dumneavoastră de sănătate.

Generalitati

 

Stil de viata

 

Nutritie

 

Grasimile si colesterolul

 

Programul si dieta copilului

 

Medicamente si dieta

 

Zaharul in relatie cu diabetul

 

Controlul si mentinerea greutatii

 

Alimente neconventionale - suplimente nutritive

 
 

Sfaturi practice

 

Situatii speciale

 
sfaturi
SHL-G800

SHL-G800

Glucometru

detalii
Teste SHL-GS50

Teste SHL-GS50

Teste glicemie

Pret: 81.29

detaliicumpara
Stil de viata
 
©2020 BEST M - Toate drepturile rezervate