header_decoration
Big_bullet

Ce determină creșterea sau scăderea valorilor tensiunii?

 

Nivelul tensiunii arteriale este determinat într-o parte a creierului, denumit centrul circulator și adaptat la situația respectivă cu titlu de feedback prin intermediul sistemului nervos.

Când se modifică diametrul vaselor de sânge, precum şi puterea şi frecvenţa contracţiilor inimii (puls), reglarea nivelului tensiunii arteriale este posibilă prin intermediul unor mușchi foarte fini aflați în pereții acestor vase.

Valorile tensiunii arteriale se schimbă periodic, în timpul activității inimii. Cand inima pulsează sângele în arterele corpului (sistola) valoarea pentru presiunea arterială sistolică este maximă, iar cand inima se relaxează între două batăi (diastola), valoarea pentru presiunea arterială diastolică este minimă. Valorile tensiunii arteriale trebuie să se situeze între anumite limite normale, în scopul de a preveni anumite boli.

În general, persoanele în vârstă au tensiunea arterială mai mare decât persoanele mai tinere. Aceasta se explică prin reducerea elasticităţii vaselor de sânge, la persoanele mai în vârstă. Totuși,pentru toate cazurile, tensiunea arterială trebuie să se regăsească în limitele 140 / 90 mmHg chiar şi pentru persoanele mai în vârstă

Monitorizați-vă frecvent valorile tensiunii arteriale cu tensiometrele digitale Healthy Line și veți ști în orice moment care este starea dumneavoastră de sănătate.

Sfaturi si recomandari

 
 
sfaturi
SHL-168ZA

SHL-168ZA

Tensiometru digital de incheietura

Pret: 105.48

detaliicumpara
SHL-868ZA

SHL-868ZA

Tensiometru digital de brat

Pret: 153.87

detaliicumpara
Stil de viata
 
©2020 BEST M - Toate drepturile rezervate