header_decoration
Big_bullet

Ce trebuie urmarit pentru mentinerea in limite normale a valorilor glicemiei?

 

Acest lucru diferă în funcţie de tipul de diabet, de tratamentul medicamentos, de activitatea fizică, precum şi de valorile glicemiei. Un medic nutriţionist îţi poate oferi ceie mai bune sfaturi în acest caz.

Persoaneie cu diabet de tipul 1 sau cele cu diabet de tipul 2 care folosesc insulină: în general, trebuie să mănânce trei mese pe zi şi o gustare seara. Dacă iei două injecţii cu insulină, cu acţiune rapidă şi intermediară, s-ar putea să ai nevoie de trei mese principale şi trei gustări. Dacă foloseşti insulină cu acţiune rapida, mănâncă într-un interval de 15 minute după administrarea insulinei. Dacă faci şi exerciţii fizice, s-ar putea să ai nevoie şi de o gustare suplimentară. O greşeală des întâlnită este nerespectarea indicaţiei de a mânca după o jumătate de oră de la administrarea insulinei obişnuite. Dacă începi să mânânci înainte ca insulina să acţioneze, s-ar putea să crească valorile glicemiei după masă.

Persoanele cu diabet de tipul 2: trebuie să mănânce porţii mici, de-a lungul zilei, la intervale de 2-3 ore. Când mănânci porţii mici, nivelul glucozei din sânge este mai scăzut după masă. Micile gustări de-a lungul zilei te ajută să-ţi controlezi foamea şi cantitatea de calorii ingerate, conducând la un nivel aproape normal al glucozei din sânge şi la scăderea în greutate. De asemenea, va scădea nivelul colesterolului din sânge.

Ceea ce mănânci influenţează creşterea nivelului glucozei din sânge. Până când nu vei ţine o evidenţă pe hârtie, probabil nu îţi vei da seama cât de mult mănânci sau ce mănânci. Un astfel de jurnal te ajută să iei decizii importante în privinţa medicaţiei, a dietei şi a planului de exerciţii fizice.

  • Notează informaţiile de care ai nevoie. Dacă vrei să slăbeşti, folosește cântarul digital pentru nutriție Healthy Line și măsoară porţiile şi valorile nutritionale ale alimentelor folosite. Notează câte calorii sau grame de grăsimi ai consumat, de-a lungul câtorva zile. Urmărind valorile nutriţionale ale alimentelor, vei învăţa ce substanţe nutritive conţine fiecare aliment în parte.
  • Foloseşte un caiet de notiţe, un calendar sau un formular redactat pe calculator, în care să completezi indicaţiile. Nu amâna, notează imediat după ce ai mâncat.
  • Arată notiţele medicului nutriţionist la următoarea consultaţie. Urmăreşte variaţiile nivelului glucozei, în funcţie de alimentele pe care le consumi. Notiţele tale pot arată, de exemplu, că gustările bogate în grăsimi, consumate după-amiaza târziu, determină o creştere a nivelului giucozei din sânge la cină. Sau ai putea să observi că, atunci când mănânci mai puţin la prânz, eşti extrem de flămând înainte de cină. Ai putea astfel să-ţi redimensionezi porţiile şi să reduci cantitatea de mâncare pe care o consumi seara.

Statisticile arată că persoanele care redactează un astfel de jurnal, cu informaţii privind alimentaţia şi activitatea fizică, reuşesc mai bine decât celelalte să-şi respecte dieta.

Verifică-ți frecvent nivelul glicemiei cu glucometrul Healthy Line și în acest fel vei cunoaște în orice moment care este starea ta de sănătate.

Generalitati

 
 

Stil de viata

 

Nutritie

 

Grasimile si colesterolul

 

Programul si dieta copilului

 

Medicamente si dieta

 

Zaharul in relatie cu diabetul

 

Controlul si mentinerea greutatii

 

Alimente neconventionale - suplimente nutritive

 

Sfaturi practice

 

Situatii speciale

 
sfaturi
SHL-G800

SHL-G800

Glucometru

detalii
Teste SHL-GS50

Teste SHL-GS50

Teste glicemie

Pret: 81.29

detaliicumpara
Stil de viata
 
©2020 BEST M - Toate drepturile rezervate