header_decoration
Big_bullet

Ce reprezintă „Efectul halatului alb” - White Coat Hipertensiune (WCH)?

 

WCH denumit „efectul halatului alb” este numele popular pentru efectul că tensiunea arterială are valori mari atunci cînd a fost luată de un cadru medical. Acesta este cauzat de faptul ca pacientul poate fi emoţionat, sau nervos, în timpul unei astfel de măsurători efectuate de o persoană oficială. În aceste cazuri, este posibil ca valorile tensiunii arteriale măsurate sa fie mai mari decât cele normale şi în consecinţă, pacientul să fie diagnosticat cu hipertensiune arterială. Persoana în cauză însă nu poate avea tensiunea arterială mare dacă măsurarea tensiunii este făcută în condiţii normale.

Unele studii arată că pe termen lung, persoanele care îşi măsoară tensiunea arterială la cabinetul medical, au un risc ridicat de a dezvolta hipertensiunea. Acesta este motivul pentru care, dispozitivele individuale ar purtea fi cea mai bună alegere pentru a preveni „efectul halatului alb”.

Cu tensiometrele Healty Line obtineti valori precise ale tensiunii arteriale măsurate. Folosiți tensiometrele digitale Healthy Line pentru a sti în permanență care este starea dumneavoastră de sănătate.

Sfaturi si recomandari

 
 
sfaturi
SHL-168ZA

SHL-168ZA

Tensiometru digital de incheietura

Pret: 105.48

detaliicumpara
SHL-868ZA

SHL-868ZA

Tensiometru digital de brat

Pret: 153.87

detaliicumpara
Stil de viata
 
©2020 BEST M - Toate drepturile rezervate