header_decoration
Big_bullet

Aprecierea măsurătorilor de temperatură efectuate prin metode diferite!

 

În general, funcţie de modalitatea de măsurare, valorile de temperatură sunt diferite. Este cunoscut că, cele mai corecte valori ale temperaturii corporale sunt obţinute prin măsurarea rectală. Acesta este motivul pentru care, celelate variante de măsurare ale temperaturii corporale se raportează la aceasta metodă.

Temperaturile măsurate oral (sub limbă), au valori mai mici, în medie cu 0,3°C ~ 0,8°C, comparativ cu valorile măsurate rectal.

La adulţi, valorile de temperatură măsurate axilar sunt mai mici în medie cu 0,5 ~ 1,5°C, decât cele măsurate rectal, iar la copii aceste diferenţe sunt şi mai mici.

Posibilităţile de măsurare a temperaturii la suprafaţa corpului, practicate şi în spitale, sunt cele din zona axilară si cea inghinală. În aceste cazuri, termometrul este acoperit şi presat de partea respectivă a corpului, pentru a-l feri de temperatura din mediul ambient. Metoda este de succes într-o măsură limitată, iar dezavantajul este că timpul de măsurare este mai mare.

NOTA: Precizia unei măsurări axiale este influenţată de temperatura camerei, ceea ce conduce la precizie mai dificil de realizat!

Folosiți orice termometru digital din gama Healty Line și obțineți rezultate precise și rapide ale valorilor de temperatură măsurate.

Sfaturi si recomandari

 
 
sfaturi
SHL-T01E

SHL-T01E

Termometru de ureche cu infrarosu

detalii
SHL-T08B

SHL-T08B

Termometru clinic

detalii
Stil de viata
 
©2020 BEST M - Toate drepturile rezervate