header_decoration
Big_bullet

Pot face exerciții fizice?

 

Desi multe persoane cu astm se bazeaza pe medicamente pentru reducerea simptomelor si tinerea sub control a inflamatiei, puteti face unele lucruri pe cont propriu pentru a va mentine sanatatea si pentru a reduce posibilitatea de a face crize:

Nu trebuie sa fiti sedentari daca aveti astm. Atâta timp cât astmul este bine controlat, puteți continua să faceți exerciții fizice modeste. Gimnastica obisnuita sau exercitiile yoga va poat intari inima si plamanii astfel ca acestea nu trebuie sa lucreaza din greu. Propuneti-va 30 de minute de gimnastica in fiecare zi. Daca ati fost inactivi, incepeti incet si incercati sa cresteti treptat  activitatea in timp.

Nu uitati ca exercitiile in aer rece, cum este schiatul, sunt mai susceptibile sa produca respiratie suiratoare. Daca faceti sport in aer rece, purtati o masca care sa incalzeasca aerul pe care il respirati. Nu faceti sport afara daca temperatura este sub 0 grade.

Potrivit ultimelor cercetătri, persoanele si mai ales copiii care iau un tratament corect pentru astm şi care efectuează exerciţii de aerobic sub supraveghere de specialitate îşi îmbunătăţesc respiraţia şi activitatea psihică. În plus, dozele zilnice de inhalant steroid cu care îşi tratează crizele de astm, ajung să fie reduse cu până la 52% la aceştia, faţă de cei care nu au activitate fizică.

Activitati precum plimbarile si inotul sunt mai putin susceptibile sa declanseze crize de astm, dar nu uitati sa discutati cu medicul orice program de sport pe care il faceti si mai ales in cazul în care constatați ca exercițiile vă fac rău.

În tratarea eficientă a problemelor de respirație, vă recomandăm să utilizați cu încredere nebulizatoarele din gama Healthy Line.

Sfaturi si recomandari

 
 
sfaturi
SHL-US20

SHL-US20

Nebulizator ultrasonic

detalii
Stil de viata
 
©2020 BEST M - Toate drepturile rezervate