header_decoration
Big_bullet

Calculati-va indicele masei corporale (IMC)

 

Cea mai usoara cale de a afla daca sunteti gras sau nu este de a va calcula indicele masei corporale (BMI). Cu cit este mai mare indicele masei corporale, cu atit greutatea dumneavoastra corporala este mai mare si pericolul la care sunteti expusi, din punct de vedere al sanatatii (ex.: boli de inima, tensiune arteriala etc.), este mai mare.

Indicele de masa corporala (IMC sau BMI, din engleza – Body Mass Index) este un indicator oficial, recunoscut stiintific, de calculare a greutatii ideale pentru un stil de viata sanatos. IMC este o metoda simpla si usor de utilizat in depistarea riscurilor de obezitate.

In plus, indicele de masa corporala poate fi folosit pentru calcularea numarului de kilograme de care trebuie sa scapati sau pe care trebuie sa-l depuneti, a caloriilor recomandate pentru a va mentine sau pentru a ajunge la greutatea ideala.

Variatii patologice sunt prezentate în tabelul de mai jos:

Variatii patologice Valoare IMC (kg/m²)
Subnutritie <18,5
- usoara 17–18,4
- moderata 16–16,9
- severa <16
Supraponderal 25-29,9
Obezitate >30
- gr. I 30-34,9
- gr. II 35-39,9
- gr. III >40
Indice masa corporala

Cum se interpreteaza IMC-ul? Pentru adultii de 20 ani si peste, IMC-ul se interpreteaza folosind un standard care este acelasi pentru toate varstele si pentru barbati si femei. Pentru copii si adolescenti interpretarea IMC este specifica varstei si sexului.

Sfaturi si recomandari

 
 
sfaturi
SHL-521F

SHL-521F

Cantar si analizor corporal

detalii
SHL-9015B

SHL-9015B

Cantar digital performant

detalii
Stil de viata
 
©2020 BEST M - Toate drepturile rezervate