header_decoration
Big_bullet

Cum să folosesc sistemul piramidei alimentare pentru o nutriţie sănătoasă?

 

Acest sistem a fost introdus de către Departamentul de Stat pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA), în anul 2005, şi constă într-o nouă abordare a problemelor legate de hrană şi de activităţile fizice, fiind cunoscuta interrelatia dintre acestea si sanatatea individului.

Sistemul recomandă consumul cât mai mare de alimente bogate în vitamine, minerale, fibre şi alte elemente nutritive esenţiale şi reducerea consumului de alimente cu conţinut ridicat de grăsimi saturate, grăsimi trans şi colesterol.

O dieta sanatoasă se bazează pe exerciţii fizice regulate, care ajută la menţinerea unui echilibru al consumului de calorii şi implicit al greutăţii corporale, bazat pe calitatea mâncarii nu pe cantitate. O dieta bazată pe fructe , legume, cereale integrale şi seminte este cea mai sănătoasă dietă posibila.

Sistemul propune, de asemenea, încercarea armonizării aportului de calorii cu nevoile energetice, pentru a ajunge la o greutate ideală.

Poţi vizualiza sistemul şi îţi poţi elabora propria piramidă, în funcţie de vărstă, sex şi activităţile fizice pe care le desfăşori

Utilizează cântarul digital pentru nutriție Healthy Line și, prin măsurarea valorilor nutritionale ale alimentelor folosite, ai în orice moment controlul pentru o nutriție echilibrată și sănătoasă

Sfaturi si recomandari

 
 
sfaturi
SHL-521F

SHL-521F

Cantar si analizor corporal

detalii
SHL-9015B

SHL-9015B

Cantar digital performant

detalii
Stil de viata
 
©2020 BEST M - Toate drepturile rezervate