header_decoration
Big_bullet

Care sunt obiectivele ce trebuiesc urmarite, pentru un regim de viata sanatoasa?

 

Stabilirea de obiective este o strategie bună, care te ajută să îţi schimbi comportamentul alimentar. Obiectivele pot fi atinse doar prin metoda paşilor mărunţi.

Orice obiectiv trebuie sa fie:

 • Specific
 • Masurabil
 • Realizabil
 • Relevant
 • Potrivit

Scăderea în greutate cu 20 kg poate fi obiectivul tău final, dar pentru a-l îndeplini trebuie să-l planifici foarte bine. Stabileşte obiective mici, precum folosirea scărilor în locul liftului la locul de muncă, timp de cinci zile pe săptămână, sau renunţarea la cartofi prăjiţi în week-end.

Un nutriţionist te poate ajuta să îţi stabileşti obiectivele şi îţi poate elabora un plan de dietă potrivit pentru tine.

O alimentaţie sănătoasă este o importantă problemă de îngrijire personală şi te ajută să-ţi îmbunătăţeşti nivelul glucozei din sânge. Ce mănânci şi de ce preferi anumite mâncăruri sunt obiceiuri pe care le schimbi foarte greu. Îţi trebuie mult timp până înveţi să mănânci sănătos, dar un efort suplimentar te poate ajuta să-ţi atingi obiectivele de a-ţi îmbunătăţi starea generală.

 • Mănâncă mai multe porţii mici de-a lungul unei zile, în loc să mănânci o dată sau de două ori porţii mari
 • Evită alimentele grase, pentru că grăsimile îngreunează golirea stomacului.
 • Evită alimentele care se digeră greu, precum legumele sau citricele.
 • Mănâncă alimente care sunt sănătoase pentru toată lumea cereale, legume, fructe, lapte degresat şi carne.
 • Redu consumul de alimente şi băuturi cu un conţinut ridicat de zahăr (băuturi răcoritoare, dulciuri) şi, de asemenea, redu consumul de grăsimi (mâncaruri prăjite, sosuri, dressing-uri pentru salată). Nu este necesar să urmezi un regim special.
 • Este important să mănânci aproximativ aceleaşi cantităţi de alimente, la aceleaşi ore, în fiecare zi. Nu mănca doar o dată sau de două ori pe zi şi atunci în cantităţi mari.
 • Încearcă să mănânci cel puţin de trei ori pe zi, porţii mici, mai ales dacă iei medicamente pentru diabet. S-ar putea să ai nevoie de o gustare între mesele principale şi seara, înainte de culcare.
 • Evită alcoolul până consulţi un medic, care îţi va spune dacă îţi este permis, în funcţie de tratamentul pe care îl urmezi.

Nu uita, ceea ce mănânci are un mare efect asupra controlului diabetului- înainte de a consulta un medic nutriţionist, ţine o evidenţă cu tot ceea ce ai consumat într-un interval de 3-5 ziie şi arată notiţele respective specialistului. Acestea îl vor ajuta să-ţi elaboreze un plan de dietă personalizat.

Incluzând mai multe fructe şi legume în dieta ta, îţi poţi îmbunătăţi starea sănătăţii şi poţi preveni, în special, apariţia cancerului şi a afecţiunilor cardiace. Fructele şi legumele sunt slabe în grăsimi şi bogate în vitamina A, vitamina C şi fibre. Majoritatea oamenilor consumă un fruct sau două porţii de legume pe zi.

Poţi găsi modalităţi de a introduce 5 sau mai multe porţii de legume şi fructe în dieta ta - în salate, supe, sandviciuri, la mesele principale sau în gustări.

Porţiile moderate de legume au un efect major asupra sănătăţii tale. Mănâncă-le!

Folosește cu încredere produsele Healthy Line de întreținere a sănătății și vei obține valori precise ale măsurătorilor efectuate.

Sfaturi si recomandari

 
 
sfaturi
SHL-521F

SHL-521F

Cantar si analizor corporal

detalii
SHL-9015B

SHL-9015B

Cantar digital performant

detalii
Stil de viata
 
©2020 BEST M - Toate drepturile rezervate