header_decoration
Big_bullet

Care sunt metodele de măsurare a tensiunii arteriale?

 

În practică, un cadru medical măsoară tensiunea arterială cu “metoda de sunet”, folosind un tensiometru conventional, iar bătăile inimii sunt ascultate cu un stetoscop.

După umflarea manșetei aplicate pe braț, aerul este eliberat ușor, iar atunci când inima încearcă să pompeze sânge este exercitată o presiune asupra pereţilor vaselor de sânge, moment în care sunt auzite primele sunete în stetoscop, indicând valoarea tensiunii arteriale sistolice. Ultima bătaie sonoră auzită indică presiunea diastolică.

Valorile presiunii arteriale sunt citite de pe o coloană de mercur (măsurate în mmHG).

O altă variantă de măsurare a tensiunii arteriale, care folosește o tehnologie diferită este metodă oscilometrică. În prezent metoda este folosită pentru auto-măsurare, cu ajutorul tensiometrelor de încheietură. Microprocesoarele electronice incluse în dispozitivul oscilometric măsoară tensiunea arterială și pulsul, afisându-le pe un display.

Măsurați-vă regulat tensiunea arterială cu tensiometrele digitale Healthy Line pentru a depista la timp orice abatere de la valorile normale. Prin controlul hipertensiunii, riscurile pot fi semnificativ reduse.

Sfaturi si recomandari

 
 
sfaturi
SHL-168ZA

SHL-168ZA

Tensiometru digital de incheietura

Pret: 105.48

detaliicumpara
SHL-868ZA

SHL-868ZA

Tensiometru digital de brat

Pret: 153.87

detaliicumpara
Stil de viata
 
©2020 BEST M - Toate drepturile rezervate